Băi Turda

Băi Turda – după ce v-ați relaxat la hotelul nostru, puteți explora orașul Turda, iar prima oprire poate fi chiar la băi. Este vorba, desigur, de Băile Sărate din Turda, cunoscute și sub numele de Băile Orașului. Este o zonă alcătuită din 15 lacuri antroposaline în cadrul căruia se află și actualul ștrand, cunoscut ca și Lacul Roman.

Băile se situează într-o zonă depresionară, înconjurată de păduri. Au fost clădite pe niște vechi exploatări romane de sare, care au fost umplute cu apă de-a lungul timpului. Au fost transformate și folosite ca stațiune încă din anul 1834. De atunci a primit tot felul de oameni care au venit aici pentru tratamente sau pur și simplu pentru relaxare.

Aceste băi au o capacitate de aproximativ 8.000 de persoane și o adâncime de 14,2 metri. Sarea din apa de aici, ce este prezentă într-o concentrație de aproximativ 46-48 la mie, ajută la tratarea afecțiunilor reumatice, ginecologice, precum și a afecțiunilor aparatului nervos periferic.

Băile Sărate din Turda se află la 8 minute de mers cu mașina de Hotel Salis & Medical Spa. Personalul nostru vă poate ajuta cu ghidarea spre acestea pentru a vă bucura de apa miraculoasă de aici care vindecă și curăță corpul. De asemenea, puteți admira și un peisaj frumos și unicat aici, alcătuit din lacurile clădite pe foste ocne de sare, chiar în apropiere de locația dumneavoastră de cazare, Hotel Salis.