Turda

Orașul Turda este ca o adevărată comoară ce așteaptă să fie descoperită de oricine trece pe aici. Se află situat la 31 de km distanță de Cluj-Napoca și este al doilea oraș ca populație din județul Cluj. Acesta se remarcă prin peisajele naturale splendide, cât și pentru salina de aici, vizitată anual de mii de oameni.

Turda a fost, la începuturi, o așezare dacă, denumirea sa fiind Turdava. Apoi a fost transformată în centru roman, fiind numită Potaissa. De-a lungul istoriei sale, s-a dezvoltat mult atât din punct de vedere economic, cât și cultural. Așadar, în zilele noastre, orașul Turda ne oferă un patrimoniu bogat pe care putem să îl admirăm și să îl vizităm și în zilele noastre.

La 6 km depărtare de oraș găsim Cheile Turzii, deja cunoscute pentru frumusețea lor impresionantă ce atrage mii de turiști anual. Peisajele de aici îți taie răsuflarea și ne prezintă un mediu natural, neîmblânzit de om cum rar se mai vede. Puteți ajunge din Turda până la chei ptrintr-un drum cu mașina sau, pentru cei mai aventuroși, printr-o drumeție pe jos. Va merita orice efort, totuși, în cele din urmă, doarece frumusețea cheilor vă va întâmpina pregătită să fie explorată.

Un alt obiectiv turistic foarte vizitat și apreciat este, bineînțeles, Salina Turda. Aceasta este vizitată anual de mii de turiști și este apreciată atât pentru spectacolul subteran pe care îl prezintă, cât și pentru experiența unică de care se bucură turiștii când le vizitează. Salina este deschisă publicului încă din anul 1992 cu scop turistic și poate fi vizitată tot timpul anului.

De asemenea, Turda oferă și o grămadă de alte obiective turistice urbane ce pot fi vizitate care ărezintă atât istoria orașului, dar și a Transilvaniei. Diferite biserici, clădiri și monumente memoriale pot fi găsite aici și evocă memoria regiunii transilvănene și toate încercările vremii prin care a trecut. Dar, poate că unul dintre cele mai importante atracții turistice de aici este bunătatea și amabilitatea oamenilor de aici, care sunt tot timpul mai mult decât bucuroși să ajute sau să împartă din ospitalitatea lor. Aceștia vă vor arăta de ce cuvântul „ardelean” este sinonim cu omenia.

Puteți descoperi, așadar, orașul Turda cu toate frumusețile sale, iar noi vă putem ajuta cu cazare și relaxare pentru o ședere cât mai plăcută.