Imprejurimi
Vă invităm să descoperiți împrejurimile orașului din inima Transilvaniei, fie că vă plimbați cu bicicleta sau pe jos, și să vă cazați la Salis Hotel & Medical SPA pentru o experiență de neuitat.
Există numeroase obiective turistice în Turda și în zona imediat apropiată.
Municipiul Turda este poarta principală către zona pitorească a văii Arieșului, este o destinație renumită în principal datorită Salinei Turda, însă poate oferi nenumărate alte obiective interesante:
- Cheile Turzii – 6 km
Cheile Turzii alcătuiesc o arie protejată de interes național, ce oferă un peisaj carstic de o rară frumusețe și autenticitate: stânci înalte și abrupte, creste ascuțite, turnuri de piatră, vâlcele pietroase, grohotișuri, arcade etc. Cheile se întind de-a lungul Văii Hașdate din județul Cluj au o lungime de peste 1350 m și o înălțime de peste 200 de metri.
- Cascada Ciucas – 5 km
Cascada Ciucaș se află în județul Cluj, în Defileul Hașdatelor, pe cursul inferior al Văii Hașdate. Fiind aproape de satul Cornești și satul Cheia, din comuna Mihai Viteazu, este aceeași vale care formează și Cheile Turzii, locația pe care am prezentat-o anterior. Cascada are aproximativ 3-4 metri înălțime și este formată din câteva cataracte și rupturi de pantă, iar la bază se termină cu un mic lac unde turiștii se pot scălda în zilele călduroase de vară.
- Cheile Tureni – 12 km
Cheile Turenilor reprezintă o arie naturală protejată, aflată între Tureni și Copăceni, la 20 de km de Cluj-Napoca. Locația mai este denumită și Cheile Turului de către localnici și are o suprafață de aproximativ 25 de hectare și o lungime de vreo 2 km. Formarea Cheilor Turenilor se datorează pârâului Valea Racilor și au o lungime de aproximativ 1800m, cu pereți înalți de peste 100m. Pe parcursul lung al acestor chei sunt peste 29 de peșteri, vizitabile doar de persoanele experimentate.
- Satul traditional Rimetea – 27 km
Rimetea este singurul sat din Romania distins cu premiul Europa Nostra al Comisiei Europene pentru conservarea patrimoniului cultural material. Satul se aflată într-o vale (în depresiunea Trascăului), la poalele munţii Trascăului, în județul Alba. Casele sunt restaurate în stilul Torockó și păstrează stilul caracteristic, cu ferestre verzi și ziduri albe. Mobila pictată manual în același stil Torockó, instrumentele de uz casnic, costumele populare, istoria satului sau diferite lucrări realizate de meșterii satului pot fi admirate atât în muzeul din localitate,cât și în cele mai multe din casele oamenilor.
- Sub Piatra (Pestera Huda lui Papara) – 52km
Puțin cunoscută pe Valea Arieșului, Huda lui Papara este situată în nord-vestul Munților Trascău și este cea mai lungă peșteră din Muntii Trascau, mai exact din masivul Bedeleu. Peștera se întinde pe o distantă de aproape 6 kilometri și adăpostește formațiuni carstice deosebite. Fiind cea mai denivelată peșteră care se află pe teritoriul României, Huda lui Papara are și cea mai mare colonie de lilieci de pe continent.
- Gârda de Sus (Pestera Scarisoara) – 117km
Gârda de Sus sau Peștera Ghețarul de la Scărișoara este considerată una dintre cele mai frumoase, celebre și vizitate peșteri din România, datorită celebrului ghețar din interior. Peștera este formată dintr-o singură încăpere cu o întindere de aproximativ 700 de metri, în mijlocul căreia este blocul de gheața, care are o vechime de peste 4000 de ani. Mai mult, în peșteră se mai pot admira stalagmite de gheață, unele permanente, alte prezente doar pe perioada iernii, și relief carstic tipic, bogat în diversitate și impresionant ca frumusețe.
- Biserica de lemn din Hărcana –
Construită în 1828, biserica se află în cătunul cu același nume și reprezintă edificiul de cult utilizat de comunitatea greco-catolică din localitate.
Personalul hotelului nostru vă poate propune soluțiile optime pentru vizitarea acestora.
Pentru mai multe detalii în legătura cu prețul și facilitățile oferite, nu uitați să ne contactați.