Băi Turda

 

Despre locația Băi Turda veți auzi cu siguranță dacă veți ajunge în zonă. Este vorba, desigur, de Băile Sărate din Turda, cunoscute și sub numele de Băile Orașului. Este o zonă alcătuită din 15 lacuri antroposaline, în cadrul căreia se află și actualul ștrand, cunoscut ca și Lacul Roman.

Băile se situează într-o zonă depresionară, înconjurată de păduri și locații de cazare inedite. Au fost clădite pe niște vechi exploatări romane de sare, care au fost umplute cu apă de-a lungul timpului. Au fost transformate și folosite ca stațiune încă din anul 1834. De atunci a primit tot felul de oameni care au venit aici pentru tratamente sau pur și simplu pentru relaxare.

Aceste băi au o capacitate de aproximativ 8.000 de persoane și o adâncime de 14,2 metri. Sarea din apa de aici, ce este prezentă într-o concentrație de aproximativ 46-48 la mie, ajută la tratarea afecțiunilor reumatice, ginecologice, precum și a afecțiunilor aparatului nervos periferic.

Pentru că Băile Turda se află foarte aproape de Salis Hotel, puteți să profitați de beneficiile salinității aerului și tratamentului cu aerosoli salini. Personalul nostru vă va încuraja cu siguranță să mergeți la Băi Turda, mai ales datorită beneficiile pentru sănătate. Micropatriculele saline sau aerosolii, odată inhalate pe nas și pe gură de către persoanele aflate într-o încăpere din sare, au multiple proprietăți adjuvante pentru oaspeții de la hotel.

Astfel, o vizită la salina Turda este mereu recomandată oaspeților de la Salis Hotel Turda. Mai ales datorită proximității față de locația de cazare. Ne străduim să facem din timpul petrecut de dumneavoastră în Transilvania o experiență plăcută, dar și utilă din punct de vedere fizic. Când aerosolii salini ajung în căile respiratorii superioare (gură, nas, faringe), respectiv în căile respiratorii inferioare (laringe, bronhii, bronhiole, alveole pulmonare), aceștia au capacitatea de a dezinfecta mucoasele, de a elimina toxinele, de a reface elasticitatea membranelor celulare și de a reduce micro-organismele iritante.

Probabil cele mai cunoscute afecțiuni tratate cu ajutorul inhalării de aerosoli sunt afecțiunile respiratorii, dar și problemele produse de stres, cum sunt anxietatea sau tulburările de stres. De asemenea, curele cu aerosolii salini au rezultate foarte bune și la pacienții care suferă de astm, calmând inflamațiile și contribuind la refacerea mucoaselor din căile respiratorii.

Băile Sărate din Turda se află la 8 minute de mers cu mașina de Hotel Salis & Medical Spa. Personalul nostru vă poate ajuta cu ghidarea spre acestea pentru a vă bucura de apa miraculoasă de aici care vindecă și curăță corpul. De asemenea, în zona băilor puteți admira și un peisaj frumos și unicat, alcătuit din lacurile clădite pe foste ocne de sare, chiar în apropiere de locația dumneavoastră de cazare, Hotel Salis. Pentru mai multe detalii în legătura cu prețul și facilitățile oferite, nu uitați să ne contactați.