Cazare Salina Turda

Pentru cazare Salina Turda puteți apela cu încredere la Hotel Salis & Medical Spa. Noi vă întâmpinăm cu multe zâmbete, profesionalism și servicii de calitate superioară.

Una dintre principalele atracții ale orașului Turda este salina să, locație ce atrage numeroși vizitatori pe tot parcursul anului. Așadar, dacă aveți nevoie de cazare în apropierea acestui obiectiv turistic important și deosebit de frumos, vă invităm la hotelul nostru din Turda, unde puteți să vă bucurați de servicii de cazare profesionale, precum și de alte beneficii care reprezintă un adevărat răsfăț. De asemenea, hotelul se află în imediata apropiere a salinei Turda, iar cazarea se poate face la recepția deschisă nonstop.

Astăzi, salina Turda a ajună să fie considerată un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare., Grija și bunul gust cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, alături de lucrările miniere aflate într-o stare excelentă, au dat naștere unei împletiri armonioase intre istorie și legenda, ce atrage foarte mulți turiști. Numărul tot mai mare de persoane care caută cazare salina Turda și care vin să exploreze locul este o confirmare a valorii turistice și istorice de care se bucura aceasta.

Fiind înscrisă pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj, Salina Turda a fost reamenajată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în anul 2009. Modernizarea a transformat locația într-un punct de atracție pentru turiști din toată lumea. Zăcămintele de sare prezente în salină s-au format în urmă cu mai bine de 13,5 milioane de ani într-o mare cu adâncime mică și într-un climat tropical, foarte cald. Cercetătorii au arătat că acest strat de sare format se întinde în toată Transilvania, având o grosime de aproximativ 400 de metri. Salinele și locurile principale din acest lanț sunt Ocna Dejului, Cojocna, Turda, Ocna Mureș, Ocna Sibiului și Praid.

Salina poate fi vizitată în tot timpul anului, fiind special amenajată pentru acest lucru. Aici se pot vedea fostele mine Iosif, Rudolf, Ghizela și Terezia. De asemenea, utilajele medievale folosite la extragerea sării, unice în Europa, pot fi văzute aici. Dintre acestea, de remarcat sunt fierăria, moara de sare și crivacul. Totodată Salina Turda adăpostește și Altarul, un edificiu cioplit în sare, precum și Scara Bogaților, care este o scară lucrată filigranat din lemn.

Lucrările de amenajare a salinei au fost inaugurate în ianuarie 2010, când salina a fost deschisă publicului larg. Ca și structură, Salina Turda dispune de săli de tratament, un amfiteatru, săli de sport și o roată panoramică de unde se pot admira stalactitele de sare. De asemenea, în anul 2012 s-a executat și un tunel de legătură între mina Terezia și mina Iosif. Înainte de acesta, mina Iosif nu era deschisă pentru vizitare publicului.

În prezent, Salina Turda poate fi vizitată pe tot parcursul anului. De aceea numărul turiștilor care caută cazare salina Turda sau au nevoie de cazare în apropierea salinei este mereu în creștere. Salina oferă o priveliște impresionantă, scăldată în lumini și umbre, ceea ce ii conferă un mister aparte și potențial fotografic deosebit. De asemenea, aici mai avem și o gondolă uriașă și un lift pentru o mai bună explorare a locului. În jurul minei Terezia, pe lacul amenajat se pot organiza plimbări cu barca. Mai mult, în unele locuri se poate trece și prin cascada de sare, iar pe treptele celor 13 etaje ale salinei încă se pot vedea inscripționați pe pereți anii în care a fost exploatat fiecare nivel.

Prin poziția favorabilă, la doar 300m de Salina Turda, Salis Hotel & Medical Spa poate reprezenta locația ideală de cazare pentru ei interesați să viziteze stațiunea subterană fără a fi nevoiți să se deplaseze foarte mult. La urma urmei, turiștii care vin în zonă au nevoie de toată energia pentru a explora și admira frumusețile și comorile salinei, așa că hotelul nostru poate fi locația ideală pentru cazare.

La  Salis Hotel & Medical Spa veți găsi locația ideală de cazare, care îmbină relaxarea, confortul și proximitatea față de atracțiile turistice din zonă și Salina Turda. Pentru odihnă, vă oferim una din cele 33 de camere puse la dispoziție, de tipul standard, superioară , family sau tripla, în funcție de preferința voastră, iar pentru relaxare, vă invităm în centrul nostru spa, unde aveți parte de diferite servicii de masaj oferite de profesioniști, care vă relaxează și înviorează corpul. Totodată, vă oferim și cele mai alese mâncăruri, pregătite cu pasiune și drag, de la restaurantul nostru, pentru a fi cu totul pregătiți pentru descoperirea universului sării din pământ.

Așadar, pentru un loc ideal de cazare lângă Salina Turda, puteți alege hotelul nostru, iar serviciile la standarde înalte și localizarea acestuia în apropiere de salină vă vor face sejurul în orașul Turda o experiență plăcută, pe care o veți repeta cât de curând.